Docenten en trainers

De docenten die verbonden zijn aan het Software Borg Instituut zijn allen experts op hun vakgebied. Het zijn ervaren docenten die graag hun expertise aan u overbrengen. Daarnaast kan het Software Borg Instituut putten uit het uitgebreide kennisnetwerk verbonden aan de Software Borg Groep. Dit zijn specialisten op het terrein van informatietechnologie (IT), IT-recht en informatiebeveiliging. Zij kunnen vanuit hun expertise een cursus of inleiding voor een bepaalde doelgroep verzorgen.

Dr. mr. C.N.J. (Kees) de Vey Mestdagh, IT-jurist & Legal Techdeskundige
Kees is directeur R&D van het Software Borg Instituut. Hij is IT-jurist en is gepromoveerd op het gebied van kunstmatige intelligentie en recht. Hij is op dit moment onder andere betrokken bij het opstellen van kwaliteitscriteria voor de beoordeling van de juridische status van data en software (ten behoeve van het depot, het onderhoud en de waardering daarvan) en bij het ontwikkelen van een systeem voor het online deponeren van data en software.

Mr. J.P. (Jan Pieter) Schuitema, IT-jurist
Jan Pieter heeft de studie Recht & ICT afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen en is daarna als IT-jurist aan de slag gegaan bij de IT-jurist B.V. Vanwege de samenwerking tussen de IT-jurist en Software Borg wordt hij veelvuldig ingezet bij alle juridische aspecten waar Software Borg mee te maken krijgt. De kennis en ervaring die hij daarbij opdoet deelt hij dan ook graag als docent bij het Software Borg Instituut.

Hein Milius, Senior Escrow Consultant
Hein heeft ruime ervaring op het gebied van advieswerkzaamheden in de zakelijke dienstverlening. Hij vindt het belangrijk om uitsluitend klantgericht te denken. De toegevoegde waarde voor de klant staat centraal bij de advisering, wat betekent, zorgvuldig en creatief inspelen op de marktbehoeftes. Het opzetten en onderhouden van strategische samenwerkingen ziet hij als een must, waarin het beperken van risico's en het versterken van rechtsposities geen korte termijn gedachte kan zijn.

Dr. S. (Sieuwert) van Otterloo, Beëdigd Informaticadeskundige & Technisch Inspecteur
Sieuwert heeft wiskunde en cognitieve kunstmatige intelligentie gestudeerd en is gepromoveerd in de informatica. Na zijn promotie werd hij managementconsultant (Associate) bij McKinsey & Company. Van 2009 tot 2013 werkte hij bij Software Improvement Group, waar hij de consulting-groep heeft opgezet en geleid. Sinds 2013 is hij onafhankelijk IT-deskundige en medeoprichter van ICT Institute. Sinds kort werkt het ICT Institute samen met Software Borg en het Software Borg Instituut.